2012 Ford Focus vs 2012 Mazda 3: Hvilken bør jeg kjøpe?

Posted on
Forfatter: Randy Alexander
Opprettelsesdato: 28 April 2021
Oppdater Dato: 16 April 2024
Anonim
Familiebil til under 200 000 kr - Biltips med Jan Erik Larssen -
Video: Familiebil til under 200 000 kr - Biltips med Jan Erik Larssen -

Kompakte sedans og hatchbacks gir en flott tur på et budsjett, med evolusjonen fra et stodgy, uattraktivt utvendig (og interiør!) Til et mer omfattende trimsett og utvendig design. Kjøreopplevelsen er forbedret gjennom hele klassen, som er kjent for å være pendlerbiler, og er ofte valgt for yngre sjåfører.


Mens fokuset er litt mer iøynefallende fra et designperspektiv, har Mazda 3 noen glatte kurver som gir en overordnet pen, sofistikert og atletisk profil. Mazdas interiør holder seg til det nyere europeiske utseendet; mens fokuset føles sporty og obsessivt detaljert gjennom hele interiøret som bringer det opp i en klasse med hensyn til følelse og utseende.

Mazda Mazda3 2012

Interiør Komfort

Ford taper litt ut på interiøret, fordi det er sporty, det etterlater seg noe å ønske når det gjelder mellomrom for føreren og passasjeren foran-setet, da dashen tar opp mye plass. Fordens interiør er skulpturert og skreddersydd, mens Mazda er litt mer utilitaristisk.

Opptreden

Den sportslige følelsen som du får fra begge kjøretøy, setter andre sedans og hatchbacks til skam, men Mazda 3 gir en bedre og kickier ytelse uavhengig av tilsvarende statistikk. Du får et mer effektivt drivaggregat og bedre respons fra Mazda 3, uansett om du går for seks-trinns automatisk eller seks-trinns manuell girkasse. Jevn og jevn akselerasjon og selvsikker bremsing gir Mazda klassens førende ytelse, mens Ford bare er akseptabelt.


Sikkerhetsvurderinger

Fokuset blir litt sjenert igjen når det gjelder rangeringer i forhold til Mazda 3. Mens begge er topp sikkerhetsvalg ved IIHS, er Mazda den eneste som får 5 stjerner fra NHTSA for frontal impact test, mens Ford får 4 stjerner. Mazda 3 har et advarselssystem for blinde flekker og flere andre aktive sikkerhetsfunksjoner som Ford bare ikke tilbyr.

Morsomt tillegg

Ford gir deg noen bonuser på grunnmodellen, for eksempel parkeringshjelp og MyFord Touch-tilkobling; som matches av Mazda Connect-systemet. Du finner adaptiv belysning, blindepunktsovervåkning, minnekraftseter og premium lyd i begge alternativene.

Hvis du leter etter et kjøretøy, vil du elske å kjøre, og det vil være gjerrig med gassen, så Mazda 3 kan være ditt valg. Men med oppgraderingspakken er Ford Focus en av de best kjørte små bilene som er på markedet i år.